املاك دلتا
املاك دلتا
چهار شاخص قيمت كل، نرخ هر متر مربع، متراژ و مناطق پرتقاضا در بازار مسكن شهر تهران نشان مي‌دهد كه عمده خريد و فروش‌ها توسط دهك‌هاي متوسط انجام مي‌شود و از طرف ديگر تقاضاي سرمايه‌اي بازار را ترك كرده است.
بازار مسكن تهران

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، خانه‌هاي داراي قيمت ۵۰۰ ميليون تا يك ميليارد تومان، رتبه اول از نظر تعداد معاملات مسكن شهر تهران را از كل معاملات به خود اختصاص مي‌دهند.

نگاهي به آمار مناطق پر متقاضي

آمار بازار مسكن تهران نشان مي‌دهد، جايگاه دوم نيز به واحدهاي يك تا ۱.۵ ميليارد تومان با سهم ۱۷.۴ ميليارد تومان مربوط مي‌شود. چهار محدوده پرتقاضا نيز به ترتيب مناطق ۵، ۱۰، ۲ و ۴ هستند كه ۴۱.۵ درصد از كل معاملات را در بين مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به خود اختصاص مي‌دهند.

ساكنان اين مناطق اغلب از اقشار متوسط به بالا هستند.از نظر متراژ نيز خانه‌هاي ۵۰ تا ۶۰ متر با سهم ۱۵.۴ درصد رتبه اول، واحدهاي ۶۰ تا ۷۰ متر با ۱۳.۹ درصد جايگاه دوم و آپارتمان‌هاي ۷۰ تا ۸۰ متر با سهم ۱۱.۶ درصد جايگاه سوم را در معاملات مسكن شهر تهران دارند.

همچنين توزيع فراواني بر اساس قيمت يك متر مربع حاكي از آن است كه خانه‌هاي ۱۵ تا ۲۰ ميليون تومان در هر متر مربع با ۱۷.۲ درصد رتبه اول، واحدهاي داراي ارزش متري ۲۰ تا ۲۵ ميليون تومان با اختصاص ۱۵.۳ درصد از معاملات جايگاه دوم و خانه‌هاي ۲۵ تا ۳۰ ميليون تومان با سهم ۱۲.۸ درصد از قراردادهاي خريد و فروش در جايگاه سوم قرار دارند.

ميانگين قيمت مسكن در تهران نيز ۳۰ ميليون و ۴۴ هزار تومان در هر متر مربع است. هم‌اكنون قيمت مسكن در شش منطقه تهران شامل مناطق ۱ تا ۶ بالاي نرخ متوسط و در ۱۶ منطقه زير ميانگين شهر تهران قرار دارد.

بازار مسكن تهران

چهار مولفه ذكر شده گوياي آن است كه معاملات در محدوده استطاعت اقشار متوسط به قصد تقاضاي مصرفي و سكونت انجام مي‌شود. تقاضاي سوداگري از ابتداي امسال به دليل ركود، بازار را ترك كرده و تقاضاي مصرفي در جنوب تهران نيز توان خريد ندارد.

نقش سفته بازان در بازار مسكن تهران

به طور معمول ۷۷ درصد معاملات مسكن در ايران توسط سفته‌بازان انجام مي‌شود و  اين در حالي است كه هم‌اكنون تعداد معاملات در تهران به يك سوم وضعيت نرمال رسيده است.

تيرماه امسال ۵۰۷۱ فقره معامله در تهران انجام شد؛ در حالي كه طي سال‌هاي گذشته به طور متوسط هر ماه حدود ۱۵ هزار فقره قرارداد خريد و فروش مسكن در تهران به امضا مي‌رسد.

اين موضوع نشان‌دهنده خروج تقاضاي سرمايه‌گذاري از بازار است كه واسطه‌هاي ملكي نيز آن را تاييد مي‌كنند.

مطالعه بيشتر: مطلب «رشد سهم ساختمان در اقتصاد ملي» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/18  ] [ ۱۰ ] [ amlakedelta ] [ ]
0
 0
زمان مطالعه: 2 دقيقه
معاون وزير راه با بيان اينكه از ۳۹۹ محله تهران در ۲۵۰ محله معامله‌اي انجام نمي‌شود گفت: ثبات از واكنش‌هاي فعلي بازار مسكن قابل انتظار است.
كاهش معاملات مسكن

به گزارش «مجله ملكي دلتا»، محمود محمودزاده گفت: در خردادماه اعلام شد متوسط قيمت مسكن در تهران ۳ درصد افزايش‌يافته است. در اين تاريخ شاهد كاهش معاملات مسكن در اين شهر بوده‌ايم و از ۳۹۹ محله پايتخت در ۲۵۰ محله اصلاً معامله‌اي صورت نگرفته است. يعني در حدود ۶۰ درصد محلات حتي يك قرارداد هم امضا نشده است. از ۴۰ درصد مابقي هم در بعضي محله‌ها فقط شاهد انعقاد يكي دو فقره قرارداد خريدوفروش بوده‌ايم. بنابراين ارائه داده‌هاي قيمتي از چنين بازاري اشتباه است و به همين دليل از سال ۱۳۹۸ اعلام كرديم كه اين شيوه را قبول نداريم.

وي افزود: قيمت‌هاي اعلامي بر اساس متوسط نرخ معاملات ارائه مي‌شود درحالي‌كه معاملات بسيار كاهش‌يافته است.  وقتي در يك محله دو فقره معامله صورت مي‌گيرد، نمي‌شود همان را ملاكي براي اعلام متوسط آن محله در نظر گرفت.

معاون مسكن و ساختمان وزير راه و شهرسازي با اشاره به ۵۱۰۲ فقره قرارداد خريدوفروش مسكن طي خرداد ۱۴۰۰ در تهران گفت: وقتي مي‌خواهيد آمار ارائه دهيد بايد جامعه آماري شما عدد قابل‌توجهي باشد تا بتوان آن را تسري داد. اما زماني كه در يك ماه به‌طور مثال ۱۰۰۰ معامله انجام مي‌شود و در ماه بعد ۵۰ معامله، نتيجه مساوي از اين دو ماه به‌دست نمي‌آيد.

آمار صحيح بازار مسكن در آينده

به گفته محمودزاده، چند محله محدود در تهران در مناطق ۱، ۳، ۴، ۵ و ۶ هستند كه فضاي بورس‌بازي مسكن در آنجا وجود دارد. به‌طور مثال در شرق منطقه ۴ معاملات بسيار بيش از ديگر محله‌هاي اين منطقه است. پس نبايد با استناد به قيمت‌هايي كه از قرادادهاي اين محله استخراج مي‌شود براي ديگر محله‌هاي منطقه ۴ يا كل شهر تهران نرخ تعيين كرد.

وي با بيان اينكه برنامه ارائه آمار صحيح از بازار مسكن در دستور كار وزارت راه و شهرسازي قرار دارد گفت: به دليل درگيري و مشغله‌اي كه درخصوص سامانه املاك و اسكان داشتيم، موضوع آمار به تعويق افتاده اما به‌زودي آمار اعلام خواهد شد.

كاهش معاملات مسكن

 

كاهش معاملات مسكن ادامه خواهد داشت؟

معاون وزير راه و شهرسازي اظهار كرد: تأكيد اصلي ما بر اين است كه نبايد انتظار تورمي در بازار مسكن ايجاد كرد. وقتي فضاي كلي بازار به ثبات رسيده و فروشندگان حاضرند با قيمتهاي پايين، واحدهاي خود را به فروش برسانند نشان مي‌دهد قبلاً نرخ‌ها واقعي نبوده است. در حال حاضر خريدار به‌ندرت پيدا مي‌شود و شايد فروشندگان هم‌دست نگه‌داشته‌اند تا بازار در يك حالت پايدار قرار دارد.

محمودزاده درباره پيش‌بيني از وضعيت آينده بازار مسكن گفت: ثبات قيمتي در بازار مسكن بستگي به شرايط اقتصاد كلان دارد. درواقع هيچ‌يك از بازارهاي طلا، ارز، مسكن و بورس از استقلال مشخصي برخوردار نيستند و با يكديگر ارتباط دارند. به همين لحاظ با نسبت مشخصي باهم حركت مي‌كنند.

وي، سياست‌هاي وزارت راه و شهرسازي را در جهت كنترل بازار مسكن دانست و افزود: برنامه‌هايي مثل طرح اقدام ملي مسكن، ماليات خانه‌هاي خالي، سامانه املاك و اسكان، تعيين نرخ اجاره‌بها، وام وديعه مسكن و بسياري ديگر از اقدامات در اين جهت انجام‌شده كه مسكن از كالاي سرمايه‌اي به مصرفي تبديل شود. با توجه به اين كارها به نظرم اگر تلاطمي در ديگر بازارها داشته باشيم حتماً در بازار مسكن كمتر خواهد بود. اين مساله از واكنش‌هاي بازار، قابل‌انتظار است.

پيشنهاد مطالعه: «مطلب چرا بازار مسكن در ركود است؟» را در مجله ملكي دلتا بخوانيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/3  ] [ ۰۷ ] [ amlakedelta ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب